Битката срещу хомофобията и извънстоличните ѝ пътища – след случилото се

...
Битката срещу хомофобията и извънстоличните ѝ пътища – след случилото се
Коментари Харесай

Да бъдеш различен – в малкия и в големия град

Битката против хомофобията и извънстоличните ѝ пътища – след случилото се към прайда в Бургас и след появяването на новите истории на гей фамилии. Доколко тази борба е ненапълно извоювана в София?

Венета Лимберов, ръководител на Младежката ЛГБТ организация „ Действие “, разяснява в " Нашият ден ":

 " Би могло да се каже, че в София нещата са доста по-добре и доста по-лесни за гей хората. не бих споделила, че сме ненавиждани. Може би някои от нас се усещат застрашени, показват някаква експанзия, ненавиждани – не знам... може би отхвърлени. Но в София е доста по-лесно – от 2008 година насам има прайд шествие, което, като се изключи че демонстрира очевидно гей (ЛГБТ) хора като нас, демонстрира и че гей хората сме част от обществото, че има неравенства, които би трябвало да бъдат дресирани – както в чисто обществен, по този начин и в законодателен проект. 

Бих избягвала думата " борба ". За страдание сходни прояви, имам предвид Бургас прайд отпреди няколко дни, се случват с недоумение, с към момента неналичието на хора във власт, които да обяснят това, което ние описваме от години: Гей хората сме част от обществото като всички други, няма разделяне на вие и ние, няма искане за привилегии, има отстояване на и проявление на това, че всички сме хора и би трябвало да живеем свободно, съответно, обикновено дружно . "

Книгата " Смелостта да бъдеш родител " демонстрира какъв брой е значима тематиката за правата.

Чуйте повече в звуковия файл.

Снимки – Младежка ЛГБТ организация „ Действие “ и персонален Фесбук профил на Венета Лимберова
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР